همشهری آنلاین: عضو شورای اسلامی شهر تهران،‌ با حضور در برخی مراکز مربوط به آب در تهران‌، در جریان روند تصفیه آب شرب مردم تهران و تامین این آب در مناطق مختلف پرداخت و از بهبود وضعیت آب مردم شرق تهران و رفع شدن مشکلات آب دریاچه چیتگر تا چهار ماه آینده خبر داد. او همچنین به انتقاد از عدم رعایت حریم دریاچه خلیج فارس و عدم مصوبه قانونی برای حریم این دریاچه پرداخت.

تهرانگردی احمد مسجد جامعی با موضوع منابع آب در تهران

احمد مسجد جامعی در اولین تهرانگردی شهریورماه 95، برنامه خود را به آب‌گردی اختصاص داد و در اولین برنامه خود از تصفیه خانه دریاچه شهدای خلیج فارس بازدید کرد.

او در برنامه آب‌گردی، گفت: مسئله آب در تهران مهم است؛ تهران برای تامین آب خود دامنه‌های البرز را زه کشی می‌کند تا آب شهر تامین شود. علاوه بر این 480 چاه عمیق آب تهران را تامین می‌کند.

عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: در این شرایط کرج نیز توسعه پیدا کرده و نیازمند آب است سخت است که آب تهران را تامین کند. بخصوص که برای خود استانی مجزا شده یا طالقان برای خود توسعه پیدا کرده و مانند سابق نیست. بنابراین مسئله آب مسئله مهمی برای شهر تهران و شهروندان است و از این رو ما به تقاضای موسساتی که در کار آب بودند، در حوزه آب، تهرانگردی را گذاشتیم.

مسجد جامعی با بیان اینکه بارها مسئله آب در شورای شهر مطرح شده بود، خاطرنشان کرد: پروژه‌ای از زمان خانم ابتکار مطرح بود که ما آب آبیاری فضای سبز منطقه 22 را از باز چرخانی آب تامین کنیم که خیلی هم گسترده است.

او با اشاره به اینکه بحث قنات‌ها در شهر با چالش‌هایی مواجه شده که آنها نیز مهم است، تاکید کرد: از این رو برنامه امروز را به این مسئله مهم اختصاص دادیم.

  • مشکلات آب دریاچه چیتگر به زودی رفع می‌شود

عضو شورای اسلامی شهر تهران درباره مشکلاتی که در آب دریاچه چیتگر مانند فسفر وجود داشت،‌ توضیحاتی ارائه کرد و افزود: طرحی با هزینه 30 میلیارد تومان پیش بینی شده بود که امیدواریم به بهره‌برداری برسد. پیش بینی مسئولان این بود که طی چهار ماه آینده تصفیه خانه دریاچه چیتگر آماده می‌شود.

مسجد جامعی با اشاره به اینکه آبی که قرار است وارد دریاچه چیتگر شود، از این تصفیه خانه عبور کرده و سلامت خود را در حد استانداردهای دریاچه به دست می‌آورد، تصریح کرد: در مرحله بعد در فصل‌هایی که آبگیری از رودخانه کن نداریم، به بازچرخانی آب دریاچه اقدام می‌کند.

  • دریاچه خلیج فارس هنوز حریم مصوب ندارد

او با اشاره به مسائل دیگری مانند کمبود فضای پارکینگ که در دریاچه شهدای خلیج فارس وجود دارد، عنوان کرد: فضاهای خدماتی و گردشگری این مکان خیلی محدود است؛‌ یعنی تنها یک دریاچه بزرگ است که متناسب با آن فضاهای خدماتی و گردشگری تعریف نشده است و جوابگوی جمعیتی که به آنجا مراجعه می‌کنند نیست.

عضو شورای اسلامی شهر تهران، بیان کرد: برای گسترش این فضا زمینی وجود ندارد. زمانی که بحث حریم این دریاچه مطرح بود، 160 متر حریم برای آن تعریف شد اما بعد از اینکه وارد کار شدند مشاهده کردند که برخی ساخت‌وسازها در اطراف انجام شده که تا 60 متری دریاچه پیش رفته است. اما هنوز حریمی برای دریاچه مصوب نشده و اقدامی برای این مسئله نشده است.

  • موافقتنامه‌ای که روی زمین مانده

مسجد جامعی با اشاره به صحبت خود با مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب تهران،‌ تاکید کرد: قرار شد 4 تصفیه خانه و 350 کیلومتر سیستم لوله کشی طی قراردادی که با منطقه 22 برای بازچرخانی آب داشتند، احداث کند که هنوز محقق نشده است.

او اضافه کرد: این پروژه مربوط به شورای سوم است و در آن زمان قرار بود که شهردار وقت منطقه این پروژه را انجام دهد که قدم‌های موثری نیز برداشته شد و حدود دو سال پیش هم اقداماتی انجام شد. وزیر نیرو و شهردار نیز موافقت‌نامه‌ای را امضا کردند. آقای پرورش قول مساعد دادند که اگر این در اختیار ما قرا بگیرد، به سرعت به نتیجه می‌رسانیم.

  • بازدید از بزرگترین تلمبه خانه ایران

عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه به شرکت تامین و تصفیه آب و فاضلاب شماره 2 تهران (تصفیه خانه کن) رفت و از نزدیک در جریان روند تصفیه آب و فاضلاب تهران قرار گرفت.

این تصفیه خانه در سال 1342 تاسیس شده است و از آب کرج تغذیه می‌کند. اصل آب کرج از ایستگاه بیلقان جدا شده و بعد وارد این تصفیه خانه می‌شود و بعد به تصفیه خانه شماره یک (جلالیه) می‌رود.

مسجد جامعی در این محل،‌ با اشاره به اینکه این مجموعه برای 5 میلیون و پانصد هزار نفر جمعیت تهران طراحی شده بود، تصریح کرد: 9 هزار لیتر بر ثانیه خروجی آب این تصفیه خانه است و تامین، کیفیت و توزیع آب را انجام می‌دهند. ضمن اینکه بزرگترین تلمبه خانه ایران با چهار هزار متر مکعب بر ثانیه،‌ در این تصفیه خانه وجود دارد.

او افزود: این آب مربوط به آب کرج است و در حالت طبیعی چون مسیر طولانی را طی می‌کند و اکسیژن کافی جذب می‌کند، دارای کیفیت خوبی است اما مشکلی که وجود دارد، در مسیر به دلیل ساخت و سازهایی که در مسیر رودخانه انجام شده است، فضولات رستوران‌ها و ساخت و سازهای غیرقانونی که ایجاد شده، آلودگی آب زیاد شده است.

براساس گزارشی که مسئولان این شرکت ارائه کردند 14 هزار لیتر آب از سدهای کرج، طالقان، لار، لتیان و ماملو، وارد تصفیه خانه‌های تهران می‌شود و همچنین 480 حلقه چاه تامین آب تهران را برعهده دارند.

  • نشست زمین در تهران به مرحله خطرناک رسیده است

عضو شورای اسلامی شهر تهران، در ادامه با بیان اینکه نشست زمین در تهران به مرحله خطرناک رسیده و سالانه شاهد افزایش میزان نشست زمین هستیم، اظهارکرد: این نشست‌ها ناشی از کم شدن سطح چاه‌های آب است.

  • آب مناطقی که از چاق عمیق استفاده می‌کنند آلوده به نیترات است

مسجد جامعی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص وضعیت نیترات در آب توضیح داد: براساس سخنان مسئولان، میزان نیترات در آب محلاتی که از طریق سیستم آبرسانی شهری تغذیه می‌شوند، در حد مناسبی است اما در برخی از مناطق شهر که توسعه شهری بدون زیرساخت‌های آب و فاضلاب ایجاد شده، مردم از چاه‌های عمیق استفاده می‌کنند که در این مکان‌ها میزان نیترات آب زیاد است.

عضو شورای اسلامی شهر تهران به واحد آزمایشگاه رفت و مدیرکل آزمایش و کنترل کیفیت این شرکت نیز توضیحاتی را در خصوص وضع آب تهران ارائه کرد و گفت: براساس استانداردهای سازمان جهانی بهداشت 97 درصد آب‌های دنیا با کلر گندزایی می‌شوند. چرا که قدرت کلر در از بین بردن آلودگی‌ها بسیار زیاد است.

باغبان، در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه آب پس از ورود به تهران از لحاظ میکروب و آلایندگی مورد آزمایش قرار می‌گیرد اذعان کرد: آزمایش آب چاه‌ها نیز به طور تخصصی انجام می‌گیرد و تمام روش‌ها براساس استانداردها است.

مسجدجامعی با بیان اینکه سازمان جهانی بهداشت حد مجاز نیترات در آب را 50 میلی‌گرم در لیتر اعلام کرده است ، بیان کرد: خدا را شاکر هستیم که جنس خاک تهران به گونه‌ای نیست که آب دارای فلزاتی سنگین باشد.

او در خصوص برخی حواشی مبنی بر اینکه چرا آزمایش نیترات آب در اختیار سایر دستگاه‌ها همچون شورای شهر قرار نمی‌گیرد؟ خاطرنشان کرد: ما شرکت خدماتی هستیم و وزارت بهداشت و محیط زیست نتایج ما را پس از بررسی و رصد، می‌توانند در اختیار دیگر سازمان‌ها قرار دهند.

عضو شورای اسلامی شهر تهران، با بیان اینکه خوشبختانه از جنجال‌های وجود نیترات در آب خبری نیست چرا که اقدامات پیشگیرانه خوبی صورت گرفته است تصریح کرد: در برخی از مناطق جنوبی مردم برای دسترسی به آب از چاه‌های متفرقه استفاده می‌کردند که خوشبختانه با همکاری دستگاه‌های نظارتی، این چاه‌ها پلمپ شد و با ورود آب سد ماملو کیفیت آب ارتقا پیدا کرد.

وزیر اسبق فرهنگ ارشاد اسلامی در پایان این بازدید به قدمت ساختار و دستگاه‌های این تصفیه خانه اشاره کرد و گفت: طبق گفته مسئولان این تصفیه خانه، برخی ساختارها و دستگاه‌های اینجا قدیمی است و کارشناسان این سازمان، از این پتانسیل که به گفته خودشان میراث این صنعت است، محافظت کرده‌اند. پیشنهاد می‌کنم که موزه آب در این مکان راه‌اندازی شود.

  • کیفیت قنات صد ساله کن بهتر از آب تهران بود

مسجد جامعی در ادامه به روستای کن رفت و از از سرمنشاء دو قنات در این روستا بازدید کرد. او با اشاره به عمر این دو قنات که ۱۰۰ و ۷۵ سال بود، گفت: جالب است بدانیم تا ۱۹ سال پیش قنات ۱۰۰ ساله کن، آب شرب منطقه را تامین می‌کرده است و استانداردهای آن بهتر از آب تهران بود. با این حال باید برنامه‌هایی برای نگه‌داشت این قنات‌ها همچون لایروبی و ایمن‌سازی دیواره‌ها انجام دهیم.

او اضافه کرد: مظهر قنات 38 میله دارد و از مسیر هرزآب تا داخل کن نیز 14 میله دیگر است. نظر خودشان این بود که اگر به این ظرفیت‌های محلی توجه شود، مشکل آب در بخش‌هایی حل می‌شود که باید به این قنات‌ها رسیدگی شود.

عضو شورای اسلامی شهر تهران، سپس به تصفیه خانه آب و فاضلاب جلالیه رفت. این تصفیه خانه واقع در خیابان فاطمی و از قدیمی‌ترین تصفیه‌خانه‌های کشور است که حتی با وجود قدیمی بودن، زیرساخت‌های آن از ابتدا با دقت و هدف خاصی در نظر گرفته شده بود.

  • شرکت آب و فاضلاب زودتر از بقیه سازمان متوجه حادثه شهران شد

مسجد جامعی با اشاره به بازدیدش از مرکز کنترل توزیع آب تصریح کرد: در حادثه شهران بنا بر سخنان مسئولان آبفا، اولین سازمانی که متوجه حادثه شد، شرکت آب و فاضلاب بوده که به دلیل کاهش حجم آب از مخازنش در غرب تهران سنسورهای مرکز کنترل توزیع آب هشدار داده و آنها آب را قطع کردند.

او افزود: به دلیل قدیمی و دستی بودن سیستم قطع آب که باید فلکه ۷۰۰ دور بچرخد، یک ساعت پس از اعلام مرکز کنترل توانستند که شیر فلکه اصلی آب منطقه را ببندند که لازم است سیستم قطع سریع آب در آبفا ایجاد شود که در هنگام بروز حادثه نسبت به قطع آب اقدام شود که بنا به گفته مسئولان این شرکت، در حال حاضر در حال واردات دستگاه های مورد نیاز قطع سریع آب هستند.

عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه «آب هست، اما کم است» مردم باید در این زمینه صرفه جویی کنند، بیان کرد: شرکت آب و فاضلاب باید انجام تبلیغات مردمی برای فرهنگ سازی را از طریق صداوسیما افزایش دهد و ما نیز در شورای شهر می‌توانیم قانون گذاری‌های لازم را در زمینه فرهنگ‌سازی انجام دهیم.

  • تا 15 روز دیگر وضعیت آب مردم شرق تهران بهبود می‌یابد

مسجد جامعی در پایان با بیان اینکه یکی از درخواست‌های شرکت آب و فاضلاب از شهرداری این بود که به آنها در نگهداری فضای سبزشان کمک کند که قطعا این مهم رخ خواهد داد، خاطرنشان کرد: بنابر اعلام مسئولان آبفا تا 15 روز دیگر با ورود آب سد ماملو، وضعیت آب مردم شرق تهران از جمله افسریه، پیروزی و نیرو هوایی، بهبود پیدا می‌کند.

اما خبر درگذشت داوود رشیدی پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون، سبب شد تا احمد مسجد جامعی آب‌گردی خود را نیمه کاره رها کرده و برای همدردی با خانواده این هنرمند، راهی منزل او شود.

وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در منزل داود رشیدی، در گذشت این پیشکسوت هنر بازیگری را به خانواده او و جامعه هنری کشور تسلیت گفت.

گفتنی است بهمن ماه سال گذشته مسجد جامعی در برنامه تئاترگردی خود، به همراه تیم تهرانگردی به دیدن این هنرمند رفته بود و در این دیدار داود رشیدی، به شعرخوانی پرداخت.

براي تماشاي تصاوير اين گزارش اينجا را كليك كنيد

کد خبر 344564

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شورای شهر

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha